VOZAČKA U 69-OJ? Za Tončicu nikakav problem, iz Croatia Starta oduševljeni: “Naučimo i mi nešto od njih”

Sve češće na upisu kandidata u autoškolu možemo vidjeti buduće vozače starije životne dobi. Većina ih odmah prilikom upisa krene sa svojom verzijom priče „a šta je ovo meni trebalo“, međutim priča mijenja svoj sadržaj odmah prilikom slušanja predavanja i polaganja istih, komentiraju Stručni predavači Nikša Pejković i Tino Zorić.

Možemo reći da imamo ugodna i pozitivna iskustva s kandidatima starije životne dobi jer je prisutna volja za učenjem i odgovornost. Tako je nedavno i položila gospođa Tončica koja je sada u trećoj životnoj dobi. Završni ispit položila je iz drugog pokušaja i sada je ponosna vlasnica vozačke dozvole i novog VW Up-a, a instruktorici Maji je bila jedan od omiljenijih kandidata.


“Zanimljivi su to kandidati, dotaknete se zanimljivih životnih tema, naučim i ja nešto od njih”, komentira Maja… Ne prođe koji tjedan, a da ne postanemo bogatiji za jednog starijeg člana Croatia Starta i to moramo ponosno reći da prevladavaju osobe ljepšeg spola, komentira voditelj i instruktor vožnje Mijo Čikeš koji je većinu radnog vijeka proveo na mjestu ovlaštenog ispitivača.


“Zadnje godine rada sam odlučio provesti kao voditelj u autoškoli Croatia Start i odlučio sam se posvetiti obuci kandidata, kao i želji da prenesem znanje na mlađe kolege iz autoškole, a u cilju što bolje i kvalitetnije obuke kandidata. Sada u automobilu imam nekoliko knjižica kandidata moje generacije i o svakom bih mogao napisati jednu vrlo zanimljivu priču. Pozitivna strana ovoga posla je praćenje napretka kandidata i stvaranja istog kao budućeg vozača zahvaljujući umijeću prenošenja svoga znanja na druge, ali poseban osjećaj uvesti u svijet vožnje nekoga tko pola stoljeća uopće nije promislio na vožnju. Većinom su to kandidati koji polažu vozački ispit na automobilu s automatskim mjenjačem, jer praktični dio obuke je znatno lakši kod automatskog mjenjača”, rekao je direktor škole Ljubo Kuzmić i dodao:


“Prije 5 godina smo se odlučili na kupnju novog VW Up-a s automatskim mjenjačem koji će biti namijenjen za kandidate koji žele obuku na takvom vozilu, kao i za potrebe obuke kandidata s invaliditetom. Evo nakon 5 godina sada smo autoškola koja u voznom parku ima čak tri vozila s automatskim mjenjačem. To nam govori da dobro radimo, da nam kandidati daju preporuke i da vidjeti kandidata starijih godina od instruktora nije ništa neobično. Jedna smo od rijetkih autoškola koja u ponudi ima polaganje svih kategorija osim naravno vozila na tračnicama i to nam je glavna i jedina djelatnost, stvaranje novih i kvalitetnih vozača”, komentira Kuzmić.

Croatia start je na čak 4 lokacije, na Trsteniku, u Solinu, TC Joker i u Sinju!


Najpovoljniji uvjeti plaćanja

Plaćanje gotovinski - odjednom ili u više obroka prema dogovoru i općim uplatnicama, te kreditnim karticama:


Splitska banka
  • Visa od 12 rata bezkamatno
  • Visa i Mastercard do 24 rate – potrošački kredit
PBZ
  • American Express do 12 rata bezkamatno
  • American Express do 60 rata - potrošački kredit
  • Maestro i Visa do 12 rata
Zagrebačka banka
  • Maestro, Mastercard i Visa do 12 rata
Erste banka
  • Diners do 24 rate bezkamatno

Kreditnim karticama ostalih banaka prema dogovoru korisnika.